tag:blogger.com,1999:blog-3106941082287869256.post4414500481389735345..comments2013-01-06T00:02:55.324+02:00Comments on Nörttitytöt: Muffinit ja kuppikakut - mistä on herkut tehty?Nhttp://www.blogger.com/profile/17185764775324901762noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3106941082287869256.post-87004709177947800482012-08-06T14:46:03.213+03:002012-08-06T14:46:03.213+03:00Ihanaa, että ohjeet on tässä kirjoitettu "nör...Ihanaa, että ohjeet on tässä kirjoitettu "nörtintajuisesti". Itse valmistan kuppikakut ja muffinssit metallisessa muffinivuoassa, johon ladon paperivuoat sisään ja taikinan sitten niihin. Metallivuoka vaikuttaa jotenkin niin, että taikina nousee ylöspäin ja paperin ansiosta ne on lopuksi helppo irroittaa ja näyttävät nätiltä (papereitahan saa vaikka millä kuvioilla jne.) Vuokia ei myöskään kannata täyttää täyteen vaan vain noin 2/3 osaa, jolloin taikina ei kohotessaan pursuile liikaa yli äyräiden.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11447845823188192750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3106941082287869256.post-75061075761750743422012-07-29T12:22:53.542+03:002012-07-29T12:22:53.542+03:00Miekin olen jostain ruokalehdetä lukenut että cupc...Miekin olen jostain ruokalehdetä lukenut että cupcake tehdään sileästä kakkutaikinasta ja muffississa on usein vaikkapa leseitä, siemeniä tms. sattumia.<br /> Itse olen muffinseihin käyttänyt ihan jauhopaketin kyljestä löytämääni ohjetta jossa ei tarvitse käyttää muna-sokerivaahtoa. Minulla ei nimittäin ole sähkövatkainta :D Ohje on muistaakseni Myllyn Parhaan Erikoisvehnäjauhopaketin kyljessä, mutta on löydettävissä netistäkin. Koska olen terveellisen ruuan ystävä, olen korvannut osan jauhoista kaurahiutaleilla, osan sokerista hunajalla ja osan voista esim.macadamiaöljyllä, ja hyvää tulee! Bravuurini ovat suklaa-vadelmamuffinsit joihin laitan ihan taloussuklaata reiluina (n.pikkusormen kynnen kokoisina) kuutioina, ja pakastevadelmia, ja aika paljon kaurahiutaleita. Kannattaa lisätä vadelmat vasta viimeisenä ettei niistä lähtevä mehu muuta taikinaa oudon väriseksi. Suosittelen myös mieluumin silikonivuokaa jossa on kolot muffinseille - näin leivonnaiset kohoavat kauniisti ylös eikä sivuille niin kuin kuvissa :) Mie en kaupan tavallisilla lötköillä paperivuuilla saa aikaiseksi kuin leveitä ja litteitä rumiluksia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3106941082287869256.post-63855369560680969342012-07-23T22:56:56.449+03:002012-07-23T22:56:56.449+03:00Itsekkin olen tuon eron käsittänyt juuri valmistus...Itsekkin olen tuon eron käsittänyt juuri valmistusaineissa, Cupcake (kuppi -kakku =kakkumainen taikina). Mutta toisaalta mikäs meitä estää tekemästä koristeltuja ja kuorrutettuja muffinsseja. ;)Cathttps://www.blogger.com/profile/09082139051497072258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3106941082287869256.post-17132205670181750962012-07-23T15:32:00.465+03:002012-07-23T15:32:00.465+03:00Mun ymmärtääkseni ainakin Amerikassa se ero on oik...Mun ymmärtääkseni ainakin Amerikassa se ero on oikeasti taikinassa: cupcaket tehdään tavallisesta kakkutaikinasta ja ne on semmoisia höttöisiä. Muffineihin taas käytetään jotain hapanmaitotuotetta, kuten kermaviiliä, rahkaa tai jogurttia, ja ne on paljon tiiviimpiä rakenteeltaan. Jollain nettisivulla sanottiin että jos cupcaken heittää seinään, niin kuuluu vain pieni "pöf", kun taas muffinista kuuluu "thud" :DOutihttps://www.blogger.com/profile/03876972594523842327noreply@blogger.com