lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 1: Tyttöjen Talo

Mia Meri ja Maria blomqvist kävivät vierailemassa
Tyttöjen talolla marraskuun alussa. Tyttöjen
talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua näytti paikkoja.
(Kaikki kuvat Maria Blomqvist.)
Tervetuloa Nörttityttöjen joulukalenteriin! Joka päivä uusi luukku ja uusi yllätys! Parhautta!

Jouluun kuuluu myös antamisen ilo ja siksi me Nörttitytöt pyydämme teitä kaikkia varautumaan ensi viikolla aukeavaan joululahjakeräykseen Tyttöjen talon hyväksi!

Mari esittelee ihanasti sisustettua Tyttöjen taloa. Tilasta on
haluttu tehdä mahdollisimman lämmin ja mahdollisimman
vähän toimistomainen, jotta tytöt viihtyisivät siellä.

Tyttöjen Talo

Tyttöjen talosta löytyy myös asennetta. <3
Tyttöjen Talo (http://www.tyttojentalo.fi) on Helsingin Kalliossa toimiva nuorille 10-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tarkoitettu yhteinen tila, jossa heistä pidetään huolta.

Tyttöjen talossa nuorille on tarjolla oleskelutilaa sekä harrastusmahdollisuuksia. Tyttöjen talolla toimii esimerkiksi taide- ja käsityökerhoja, kitarakerho sekä kokkauskerhoja, joista osa on kaikille avoimia ja osa maksullisia.

Kaiken hauskanpidon lisäksi Tyttojen talolla tehdään myös tärkeää työtä, jolla tuetaan tyttöjen kasvua naisiksi. Talolla toimii mm. nuorille odottaville sekä äideille tarkoitettuja ryhmiä. Lisäksi Tyttöjen talolla on tarjolla seksuaalineuvojan palvelut, jonka luona tytöt voivat keskustella ongelmistaan ja tarvittaessa saavat lähetteen eteenpäin tarkempiin tutkimuksiin tai lääkereseptin. Valitettavasti myös seksuaalinen ahdistelu ja väkivalta on todellisuutta tytöille ja heitä varten Tyttöjen talo tarjoaa terapiapalveluita ja tukea läpi mahdollisen oikeusprosessin ja tapahtuneesta selviämiseen. Tyttöjen talo tekee myös monikulttuurisuustyötä ja auttaa kahden kulttuurin paineessa eläviä tyttöjä saamaan oman äänensä kuuluviin ja löytämään kaikkia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja elämän haasteisiin.

Mutta ennen kaikkea Tyttöjen talo on paikka, jossa jokainen tyttö saa olla oma itsensä ja jossa heille jokaiselle annetaan tukea oman itsensä löytämiseen ja autetaan heitä kasvamaan aikuisiksi, itsenäisiksi ja itsevarmoiksi naisiksi.

Tyttöjen talon seiniä koristavat mm. tyttöjen itsensä tekemät taulut.
Miksi Tyttöjen Talon toiminta on niin tärkeää?

Tytöstä naiseksi kasvaminen ei ole helppoa ja matkan varrella nuori nainen joutuu kohtaamaan monia erityisesti omaa sukupuoltaan koskevia ongelmia. Vaikka nuorisotaloja on paljon, vain tytöille suunnattuja tiloja on edelleen vain harvassa paikassa, Helsingissäkin vain yksi, Tyttöjen Talo. Tyttöjen Talolla käy päivittäin useita kymmeniä nuoria etsimässä aikuisten tukea. Me Nörttitytöt haluamme, että Tyttöjen Talon toiminta on saatavilla heille kaikille, sillä jokainen meistä olisi kaivannut elämäänsä omaa Tyttöjen Taloa.

Miten Sinä voit osallistua joululahjakeräykseen?

Jokaiselle huoneelle on valittu oma teemansa, jotta jokaiselle
löytyisi se oma huone jossa tykkää oleskella.
Maria ja Mia aikovat muuttaa tähän huoneeseen asumaan.
Keräys käynnistyy keräysluvasta johtuen vasta ensi viikolla, mutta nyt kannattaa panna jo asia hautumaan. Olisiko sinusta esimerkiksi vapaaehtoiseksi aikuiseksi toimimaan Tyttöjen talossa vai olisiko sinulla mahdollisuus järjestää jokin hauska tapahtuma tai kerho Tyttöjen talolla? Tyttöjen talo tarvitsee myös jatkuvasti esimerkiksi vauvanhoitotarvikkeita nuorten äitien ryhmää varten sekä askartelutarvikkeita ja soittimia erilaisia kerhoja varten.

Mutta lisätietoa joululahjakeräyksestä tulossa ensi viikolla!

Hyvää joulunajan odotusta!
T: Nörttitytöt

1 kommentti:

  1. Pakko hiukan mainostaa vielä: Tyttöjen talolla on Naisten joulumessuilla Wanhassa satamassa oma pöytänsä. Kävin itse eilen piristymässä myyjäistunnelmasssa ja tutustumassa Tyttöjen talon pöytään. Tytöt olivat askarrelleet myyntiin kaikenlaista sievää tyttömäistä, mm. koruja. Joukossa on myös sieviä nörttikoruja.

    VastaaPoista

Kotisivu on muuttanut osoitteeseen geekgirls.fi. Kaikki vanhat (ja uudet) artikkelit kommentteineen löydät uudesta sivusta.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.