maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 3: Sinappia kinkulle!


Hei maan asukki! Tänään Nörttityttöjen luukun takaa paljastuu huippuhyvä sinappi, jota voi sipaista kinkulle tai tehdä kavereille joululahjaksi. Mmmmmm.... <3

Herkkusinappin aineet:

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
(2 rkl konjakkia)


Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot kattilassa ja kaada sekaan kuohukerma ja munat. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää lopuksi balsamiviinietikka sekä halutessasi konjakkia.


Laita tiiviiseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.


Sinappi pitää tehdä vähintään viikkoa ennen tarjoilua, jotta sen maut ehtivät tasaantua. Älä pelästy, juuri keitetty sinappi on todella tujun hajuista, mutta viikon kuluttua se on ihanan lempeää ja makoisaa. Lisäksi sinappijauhe loppuu kaupoista yleensä joulun alla, joten sinappia kannattaa alkaa tehdä jo nyt.

Jos haluat antaa sinappia lahjaksi, saat nätin sinappipurkin lasisista vauvanruokapurkeista. Purkin voi koristella lasiväreillä nörttitytön sydäntä hivelevään muotoon.


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kyllä mä yritinkin. :D

      Poista
    2. Superihana kuvitus tosiaan. Tässä onkin muuten uusi tapa ylittää "nörttijulkaisukynnys" - mikä tahansa voi olla nörttiä, kun sen kuvittaa nörästi. ;-)

      Oiva myös sinaapin ohje. Mun pitää kokeilla. En olekaan tehnyt sinaappia ikinä ennen.

      Poista
    3. Tämä on aivan loistava sinapin ohje. Tosiaan konjakin voi jättää pois jos ei viitsi paria ruokalusikallista varten sitä kaappiin hankkia. Tosin konjakki ei taida vanheta ja meidänkin pikkupullo on jo vuosikertakamaa. Muistaakseni anoppini on tehnyt vuosikausia muuten samalla reseptillä sinappia, mutta hän ei ole koskaan käyttänyt balsamiviinietikkaa. Pakko kyllä sanoa, että tykkään ihan eniten juuri tästä versiosta. Ja ensi kesää ajatellen tämä on myös ihan loistava juhannusmakkaran kruunaaja.

      Ja kiitos kehuista. Näistä tuli paremmat kuin uskalsin edes toivoa. :D

      Poista
  2. Huomasin miettiväni, saisikohan tästä mitenkään vegaaniversiota (sillä minulla on paljon vegaaniystäviä). Neljän kananmunan korvaaminen on melkoinen haaste... Mutta ehkä soijajugurtilla voisi yrittää? Tosin se varmaan vaikuttaisi makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerman voi korvata kaurakermalla ja kananmunat korvaisin itse kananmunankorvikkeella (erityinen jauhosekoitus jota löytyy ekokaupoista).Korvikkeella saisi varmaan aikaan oikean konsistenssin paremmin kuin jugurtilla.

      Poista

Kotisivu on muuttanut osoitteeseen geekgirls.fi. Kaikki vanhat (ja uudet) artikkelit kommentteineen löydät uudesta sivusta.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.