keskiviikko 15. elokuuta 2012

Nörttityttöjen intiaanikesähitit

Anitta Kiviranta
Mitä tehdä, jos joukko ihania ja tanssinhalusia nörttityttöjä saapuu yllättäen luoksesi viettämään intiaanikesän kuuminta viikonloppua? Ratkaisu on Nörttityttöjen kirjoittajien kokoama Spotify-lista Nörttityttökesä 2012. Listan kokonaispituus on huikeat 14 tuntia, ja genre-valikoima yltää heavystä purkkapoppiin ja iskelmästä anti-folkiin, joten kuunneltavaa riittää varmasti ja jokaiseen nörttimakuun löytynee jotakin.

Nörttityttöjen oman Spotify-listan idean keksi Maria Alatalo, joka kertoi huomanneensa aiemminkin, että yhteiset soittolistat ovat kätevä tapa tutustua uuteen musiikkiin. Nörttitytöt riensivät joukoin lisäämään omia suosikkibiisejään listaan, ja listasta tulikin varsin kirjava.

Kaikki listan biisit eivät varmasti ole kaikkien nörttityttöjen makuun, mutta ainakin itse olen jo löytänyt listan kautta pari uutta mielenkiintoista musiikillista tuttavuutta. (Myönnän tosin, että ihan koko listaa en ole vielä kerennyt edes kuunnella läpi. Olen itse sekä selaillut listaa ja kuunnellut biisin sieltä ja toisen täältä, että soittanut sitä vähä vähältä läpi alkupäästä edeten aina, kun minulla on ollut aikaa musiikin kuunteluun.) Hauskaa on, että listan kautta paljastuvat myös nörttityttöjen Spotify-tunnukset. Jos jonkun nörttitytön lisäämät kappaleet miellyttävät, löytyy lisääjän käyttäjänimeä klikkaamalla todennäköisesti lisääkin mielenkiintoista kuultavaa.

Listalla on tällä hetkellä huikeat 212 biisiä ja uusia lisäillään edelleen lähes päivittäin. Nostan tähän blogipostaukseen viiden listalla esiintyvän biisin musiikkivideot YouTubesta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä otanta edustaa alle 3% koko soittolistan musiikista.


Smithin "Baby It's You"
on tuttu myös Tarantinon elokuvasta Death Proof


Ihana nörttityttö Felicia Day & Jason Charles Miller:
"Gamer Girl, Country Boy"


 Pink Pants: "Shoot the Zombies"

Heli Kajo: Jos mä kuolen nuorena

Glee on monien nörttityttöjen mieleen.

Näiden ja muiden soittolistan biisien myötä Nörttitytöt toivottaa kaikille lukijoille ihanaa intiaanikesää 2012!

1 kommentti:

  1. Ihana lista!! Olen nyt kuunnellut n. puolet läpi ja jatkuvasti tulee vastaan niin vanhoja kuin uusiakin rakkauksia. Kiitos listan kokoamisesta!

    VastaaPoista

Kotisivu on muuttanut osoitteeseen geekgirls.fi. Kaikki vanhat (ja uudet) artikkelit kommentteineen löydät uudesta sivusta.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.